torsdag 31 juli 2014

KONSERV BURKAR

Iden här familjen har vi lite ombytta roller,I normala fall brukar det vara föräldrarna som talar om för barnen vad man får göra och inte.Men i går när jag skulle lämna lite tidnings returer så slängde jag ett öga i containern bredvid
Amen kolla !!!! Stora konservburkar som restaurangerna slänger. Naturligtvis blev jag tvungen att fiska upp några stycken .


Familjens minsting blev inte allt för imponerad - vad fn morsan du kan ju inte stå och gräva i soptunnan folk kommer tycka att du är en lodis,HA,HA... Men jag själv var nöjd över fyndet och det bar hem för att diska .
I vanlig ordning fick dom lite vitfärg och decopage över sig .


Locken har jag bara klippt ut i grov kartong och målat .


Så blev det några burkar för förvaring .

tisdag 29 juli 2014

BAKELSE I LOPPIS KLOCKA

Så här i sommartider blir det att jag springer mer på loppisar, ni vet alla privata sommar loppisar som dyker upp i var och vartannat hörn.På en av mina svängar hittade jag dessa glas pjäser och jag vet inte vad det egentligen är för någonting men dom ser ut ungefär som en klocka.


Virkade små bakelser och ställde på ett glasfat och använde klockorna som kupor som jag bara knöt en rosett runt .


Det får bli ett litet bidrag till veckans symöte , kolla länken och se vad dom andra pysslat med .

måndag 28 juli 2014

TEGEL / TAKPANNA

Åska och regn hemma hos mig i dag så jag har roat mig med en trasig tegel / takpanna .
Bara lite vitfärg och decopage


så tror jag den här kan passa i ett kök .

PIMPAR ARBETSKLÄDER

Jag har en förmåga att förstöra en hel del kläder under mina målar och pyssel stunder.Så jag har försökt lösa det problemet med hjälp av en storskjorta eller målar rock som jag drar på mig för att förhoppningsvis försöka skydda dom kläder jag har under.Den är absolut inte vacker och ingenting man kan gå ut i .Men ville i alla fall försöka pimpa till outfiten lite även om den bara används i pyssel rummet.så jag virkade ett skärp och halsband.


Skärpet är virkat på samma sätt som servettpåsarna ni sett tidigare,bara rutor på rad och ett grovt band i kanterna .


fortsatte sedan med ett halsband som är virkat i 4 trådar eftersom jag ville ha den grov .


Med ett par svarta tights till så är jag i alla fall rätt nöjd med mina arbetskläder .

lördag 26 juli 2014

AKUT PYSSEL

Hela landet har väll drabbats av rekord värme , eller drabbats var nog fel ord för det är nog meningen att vi ska passa på att njuta.Trots värmen fick jag ett akut pyssel behov även om värmen och orken inte var på min sida.
Det slutade med ett hastverk,bara för att ni vet . Gatsten + servett och kan ni tänka er att 10 minuter senare så hade det akuta behovet lagt sig lite .å, vad ska jag med dom där till då. har faktiskt ingen aning .
Kanske kan man limma dit en ljuskopp eller kanske inte.För tillfället står dom bara på fönsterblecket på utsidan och ser snygga ut,eller ser åtminstone ut som sten med servett på. Tror jag får känna mig nöjd för stunden.


Ha det bra alla där ute i solen .

tisdag 15 juli 2014

LETS EAT AND TALK .

Så här i sommar tider har inte pysslandet gått i första hand , vi har fått njuta av riktigt fint väder och hoppas att det håller i sig.Pappan i familjen har påbörjat sin semester och det är både det ena och det andra inplanerat.Staden har bjudit på allt ifrån tivoli till Happis classic motor meet med fler och fler utställare per år. Men i går kväll blev det svalare och regnade en kort stund.Genast börjar det att klia i fingrarna och jag hade kvar några plankor av min itusågade ribbotten.slängde snabbt på vitfärg,decopage och på kanterna uppe och nere har jag bara dragit möstrad tejp.



Så blev det några köks tavlor .

torsdag 3 juli 2014

VIRKAD SERVETTPÅSE

Sommaren är kort,det mesta regnar bort .....ja så känns det i alla fall . Men vi ska inte klaga får ju lite mer tid för pyssel och i dag har jag ägnat min tid på virknålen vilket jag i normala fall bara pysslar med på kvällstid och under tv tittande så det kändes lite lyxigt.Har virkat små påsar som man lätt och behändigt kan sätta ner en enkel servett och besticken vid dukning och genast kändes billiga vita ÖB servetter lite lyxigare .Lätt och snabb virkning som även passar nybörjare. Skriver ner mönstret om någon vill prova .


SERVETT PÅSE .
5 lm och slut till en ring.
V1. 12 fm och avsluta med smyg maska .
V2. 4 stolpar i samma maska , dra ut nålen och flytta den till första stolpen och sista stolpen dra garnet genom alla 4 stolpar , 2 lm totalt 12 gånger och avsluta varvet med en smygmaska .
V3.3stolpar 2 lm 3 stolpar = hörnet , 3 stolpar mellan förra varvets stolpgrupp 2 gånger varvet ut och avsluta med smygmaska .
V4-6 3 stolpar 2 lm 3 stolpar i hörnet , en stolpe i vardera stolpe från tidigare varv - avsluta med smygmaska .
V7-9 en stolpe i vardera stolpe OBS!ENDAST PÅ EN KANT .
Virka 2 st likadana och virka i hop dom med fasta maskor .Efter 3 sidor virkade jag en udd med 3 lm , 1 fm varvet ut .
öppningen 3 lm , 2 fm varvet ut .
Idom 3 lm virkade jag 1 fm,3stolpar,1fm .
Slutligen virkade jag ett band i dubbel tråd som jag trädde i och knöt en rosett .

onsdag 2 juli 2014

DALA HÄSTAR AV TIDNINGSRETURER .

Ja då var det bara att plocka fram vinter pyjamasen i gen . Regn och rusk har vi och någonting säger mig att jag inte behöver gå ut mer i dag .Istället pysslar jag med lite tidningsreturer . Klipp tidnings sidan på mitten och vik remsor som ett dragspel .


Snurra ihop till rondeller och limma (jag hade vanligt trälim)

Limma fast rondellerna på objektet . som synes hade jag klippt ut en dala häst av ett corn flakes paket .

Så målade jag ett varv i vit färg . rev remsor av en servett och la decopage i omlott över hela hästen . Ett litet tips.
Jag använder vanligt parkett lack från ÖB både till lim och lack för servetten .

tisdag 1 juli 2014

VIRKAD MATTVARP .

Nu är det ju Loppis folkets säsong och alla dessa sommar loppisar slår upp sina portar . Alla har vi nog vissa saker som man inte kan låta bli att samla på sig och jag har en tendens att dra hem mattvarp.Det hittar man nästan överallt för inga pengar alls och det är perfekt att virka i,blir hårdare än vanligt garn men passar till en hel del .
JA!Jag vet att ni sett dessa glasburkar flera gånger men det gäller ju att ta vara på det man har och dom större burkarna blev vaser .


Några små blev som vanligt ljuslyktor.


Vill ni se övriga bidrag till vårat symöte så vet ni hur man gör - länken till höger .