söndag 31 augusti 2014

VIRKADE MÖSSOR

Så sprang även den här helgen iväg och min fundering har kretsat kring vad man ska ha för mössa.
jag har inte en aning om vad det är för modell som gäller eller om det överhuvudtaget går några trender bland mössor .
Är det baggy , luva , basker eller vad . kollade runt lite grann och det verkar gå hem med i stort sett vad som helst.
så nu är jag förberedd för den riktiga kylan .
började med att virka en baggy mössa och tillhörande sjal.


sen blev det en likadan i vanlig storlek utan häng . så nu är det bara att vänta på dom kommande kalla dagarna
dom kan få vänta några dagar så jag hinner fixa ett par matchande vantar först.


Men nu väntar jag på att avsluta helgen med bastu och lite skönt soffhäng
ny vecka i morgon .

fredag 29 augusti 2014

VIRKADE VÄSKOR

Ofta när jag får beställningar så brukar kunden skicka ett foto på vad dom vill ha,Ibland är det ju totalt omöjligt att fixa utan mönster och det brukar bli en jakt på att hitta mönster på liknande. Men ibland har man tur att det går att fixa ganska lätt på fri hand, nu hade jag sådan tur för det här var vad hon önskade i svart och vitt .


Det här var vad hon fick,tog ett grövre garn till den vita så att det inte skulle se ut som en sommar väska .


Virkade bara som en bredare halsduk och avslutade med att virka smygmaskor i dom 2 första maskorna på vardera varv så att det blir en 3 kant på slutet, så bara virka ihop kanter och botten samt virka en axelrem .
Roligt att det är höst och beställningarna börjar droppa in igen .
Trevlig fredag kväll till er.

söndag 24 augusti 2014

MERA TRÄSTICKOR

Har fortsatt exprimentera med biltemas trästickor, det verkar bli den nya flugan här bland oss pyssel vänner.
ja så poppis att det bildats en egen grupp på fb som heter just biltemas trästickor. Rätt roligt att kika in där för många av medlemmarna är otroligt duktiga och det är mycket fint som skapas.Själv är jag rätt nybörjare på dessa stickor och har hållit mig till lite lättare saker.I helgen blev det 2 nyckel tavlor och som ni ser fattas fortfarande krokarna som jag tänkt ska sitta på den nedersta listen.


Minstingen har övergått från Kalle Anka till motor tidningar i stället, vilket han har en förmåga att slänga på golvet nedanför sängen så jag provade mig på en tidningskorg som kanske kan funka,Finns upphängning så att man kan hänga den på väggen om man vill.


Men jag måste säga att jag rekommenderar att limma stickorna dubbelt eller häfta med häftpistol på baksidan.
För jag tycker att dom har en tendens att bågna eller böja sig lite.

lördag 23 augusti 2014

ÅTERBRUKAR JEANS

Som ni vet så rensade jag i minstingens garderob och det blev ju en hel del att återbruka, en hög med jeans gav jag mig på i går .


Efter att ha klippt bort dom absolut trasigaste delarna så fick jag ihop 4 väskor .


som dekorerades med lite spets och band.


Tyvärr var det bara en bakdel som var hålfri, tycker den delen är som färdig och bara sy ihop botten


Men från dom trasiga kunde jag ta rätt på fickor och detaljer som jag sydde på själva byxbenen.


Jeans är ju riktigt slitstarkt och funkar perfekt för återbruk .
trevlig lördag på er alla .

fredag 22 augusti 2014

FRUKOST BULLAR

Jag som tyckte det var så mysigt här om dagen när det regnade och höstmörkret kommer tillbaka,Nu har det regnat i 4 dagar och är inte lika mysigt längre.känner mig rastlös av att bara trampa på här hemma men har heller ingen större lust att gå ut,Här på nätet hittade jag ett recept på frukost bullar som inte behöver jäsa och tog bara 15 min att svänga ihop.Dessutom var dom klart godkända även av den övriga familjen.
FRUKOSTBULLAR.
10 DL MJÖL
2 MSK BAKPULVER
4 TSK SALT
4 MSK SIRAP
5 DL VATTEN .
Bara att blanda ihop och rulla bullar. in i ugn 200 grader 12-15 minuter .

tisdag 19 augusti 2014

KRANSAR AV MATTRASOR

Man kan börja se ett mönster i pysslandet, nu är det höst och åter igen är det mattrasor som gäller.
Det hela började med att jag rensade minstingens garderob för att få en större inblick i vad som skulle investeras inför skolstarten, ungefär allting. Helt galet vad en tonåring kan växa på bara en sommar.Men jag klagar inte fick ju som sagt en hel garderob att klippa mattrasor av.Hittade även en spetsgardin som jag klippte remsor av .så var det bara att fixa en cirkel av grov ståltråd och knyta fast remsorna .


Har blandat med lite lakansväv och siden band.Men i stort sett kan man nog säga att ett par spetsgardiner (längder)räckte till 5 kransar. dekorerade med lite virkade hjärtan.


Det blir mitt bidrag i veckans symöte och vill ni se dom övriga så klickar ni som vanligt på länken .

måndag 18 augusti 2014

BILTEMAS TRÄSTICKOR .

Jag har fortsatt och limmat ihop mina trästickor från biltema.Dom är alla lika långa i förpackningen så det är bara att sätta ihop dom en efter en med trälim.För att vara på den säkra sidan har jag slagit i ett stift med häftapparaten på baksidan.så har jag målat dom i vitt och lagt decopage .

2 olika par med ett brödfat och en vägg lampett.

tisdag 12 augusti 2014

SOMMARENS FILT

Under sommaren blir det ju an naturliga själ inte lika mycket virkning.För det första hänger man ju inte framför tv:n vareviga kväll som man gör vintertid och för det andra har det varit så varmt så jag har bara tyckt att virknålen känns klibbig.Men hör och häpna,en och annan ruta har jag i alla fall fått till.I dag har det spöregnat så jag passade på att sätta ihop dom och det passade perfekt eftersom vi har symöte i dag .


Så den här veckan blir mitt bidrag sommarens filt.

Syns dåligt på bilderna men det är invirkat en silvertråd i hela arbetet,ett mellan ting mellan någonting rockigt och bling.

För att kolla vad dom andra bloggarna pysslat med så hittar ni bidragen via länken.

måndag 11 augusti 2014

BILTEMAS TRÄSTICKOR

Vilken fantastisk sommar vi har haft och jag tror hela landet har satt värme rekord.I dag börjar vår familj sakta men säkert gå tillbaka till lite mer rutiner och pappan i familjen går tillbaka till jobbet.Mamman i familjen får väll gå tillbaka till bloggen som mer eller mindre haft sommar uppehåll.Måste ge er ett litet tips som jag själv hittat på fb och deras pyssel grupper. BILTEMAS TRÄSTICKOR.50kr för en påse med 5kg stickor och jag lovar det räcker till en hel del småslöjd. Nybörjare som jag är så började jag med det absolut enklaste och bara limmade i hop dom med en stadkant på sidorna målade med väggfärg och på med lite decopage.

söndag 3 augusti 2014

ANSLAGS TAVLA

Igår när jag var ute på ranten sprang jag på den här servetten.Ni som håller på med decopage vet nog att servetterna oftast har 4 motiv och sällan ett över hela servetten.Kom då ihåg att jag har en tavla hemma där glaset gått sönder och tänkte att den går att använda.Så hela servetten penslades fast på baksidan av tavlan


Sen rev jag småbitar och la omlott på själva ramen.Ett tunnare gummiband häftades fast i ramen och så var det bara att montera tillbaka bakstycket så får den trasiga tavlan agera anslagstavla istället.