tisdag 27 januari 2015

BAGGY MÖSSA OCH SOCKAR

Redan i december virkade jag ett set med baggy mössa och sockar till en karl .Han hade beställt ett par sockar till och nu äntligen är jag på slutet av dom , Det är med andra ord virkning som gäller i kväll. Bilden är lite tråkig men det är i alla fall ribb virkning för att få den lite elastisk när man är lite osäker på storleken . sockarna är höga i skaften för att passa i gummi stövlar då gubben är ute och fiskar. det får bli veckans bidrag till symötet .
Kolla in vad dom övriga loggarna pysslat med , många roliga tips och idéer.


PS , Om ni klickar på bilden kommer den upp i större format .

fredag 23 januari 2015

SPETS STICKADE STRUMPOR .

Den här veckan har jag varit flitig och avverkat alla mina beställningar , ja så flitig att jag fick anlita både släkt och vänner till att slutföra uppdraget. Med den hjälpen gick det ju riktigt smidigt måste jag säga. Alla paket är postade och min lilla marknadsplats är påfylld med strumpor.


Så nu lagom till helgen blev jag totalt sysslolös. Har grävt fram ett Angora garn som jag ska försöka ge mig på i kväll , har ingen planering så vi får se var det slutar.
Så nu blir det filmtime och lagomt fredagsmys hos mig .



Trevlig helg .

måndag 19 januari 2015

ALADDIN ASKAR

Ja vad ska man säga , vilken dag. Jag har varken tagit mig ur pyjamasen eller varit ut genom dörren på hela dagen. I bland kan såna dagar vara riktigt sköna och jag har ju fått en hel del gjort. Det har bakats , tvättats , fejats och donats. Lite pyssel hann jag med under tiden det fortfarande var dagsljus. Fortsatte med samma tema och tejpande som i går och nu fick mina Pringles rör sällskap av lite askar i samma stil .


Det är tomma Aladdin askar som låg kvar i pappers returen sen i julas . Och dom är gjorda på samma sätt som Pringles rören i går .


Nu ska jag övergå till virkning och kolla in premiären av Farmen .
Trevlig kväll .

söndag 18 januari 2015

METALL ART OCH PRINGLESRÖR.

Även i pyssel världen går det ju en hel del trender. Metall art låter ju invecklat , svårt och riktigt trendigt. Sanningen är snarare tvärtom och det enda som behövs är egentligen en tejprulle aluminiumtejp och någonting att tejpa på .


Riv tejpen i mindre bitar och skrynkla ihop den lite, så är det bara att täcka ditt föremål.
I mitt fall blev det 2 pringlesrör . När tejpen sitter som den ska har jag målat lite med svart akrylfärg och torkat av med lite hushållspapper för att få lite effekt på det hela.

.
Jag vill ju i vanlig ordning dekorera lite och limmade en svart kartongbit på mitten .
lite decopage med blom motiv på kartongen och slutligen ett spetsband med pålimmade knappar runt om som en liten ram .


Även locket fick en omgång med bling runt kanten och som pricken över i en blomma på toppen .


Så har jag lite roligare burkar, perfekt att fylla med hembakta kakor som gå bort present .

lördag 17 januari 2015

NYA TOFFLOR.

Så var det lördag kväll och jag har haft en helt suverän dag. Varit över på Finska sidan och vi hamnade lite längre bort än vi hade tänkt oss , besökt massor av nyfunna butiker och inhandlat en hel del pyssel material. Så nu kliar det i fingrarna för att sätta i gång .
Men först blev det lördag middag och tänka sig hela familjen var samlad , bastun är avklarad , rödvins flaskan är öppnad och tanten har intagit soffläge. Innan jag får börja på alla mina planerade nya projekt måste jag avsluta dom pågående. Jag misstänker att ni vet hur svårt det kan vara. Men jag har ju som sagt lovat mig själv att samla på mig så lite UFO,n som möjligt .
Så strumporna som jag höll på med avslutade snabbt som 17 , struntade i skaften och det blev tofflor istället. Lite dekoration med sidenband , blomma och pärla så ser det ju rätt genomtänkt ut i alla fall.


Brukar lämna in dom på en lokal marknad och dom brukar försvinna så det skadar inte med lite påfyllning.


Men nu är jag helt redo för nya projekt, ska bara fylla på vinglaset, klura ut vilket garn jag ska ge mig på först och riktigt njuta av denna Lördag .
Skål och trevlig kväll till er alla .

torsdag 15 januari 2015

PIMPADE BURKAR .

I mina gömmor kan man fynda allt möjligt bråte, en del saker har jag släpat hem från loppisar och förmodligen har jag haft en tanke bakom. Ja haft en tanke .
Men så går det några veckor och så har jag inte en aning om hur jag har tänkt .
I dag grävde jag fram dom här burkarna. som ni ser är det inte så konstigt att jag gömt dom i ett skåp .


Men burkar och förvaring kan man aldrig få för mycket av. så i dag blev det en snabb pimping .
Kladdade några varv med vitfärg och fortsatte med lite passande motiv i decopage
lite snöre runt locken och vips så har dom totalt bytt skepnad .


I dag är det ju tulpanens dag . Det hoppade vi över för tro det eller inte men den här buketten har hållt sig fin i en vecka nu. För er som fått tulpaner i dag så läste jag nyss ett husmorstips .
Häll i några matskedar potatismjöl i vattnet ,stärkelsen gör att dom står sig längre .


Trevlig kväll .

onsdag 14 januari 2015

UGGLE KRANS PÅ GÅRDAGENS RESTER .

Efter att jag virkade ruggugglan som jag visade er i går så blev det ett helt nystan av det hopplösa garnet över, och vad gör man då med ett helt nystan som räcker ingenstans .
Jag tillverkade en stomme av ihoprullade tidningar som jag klädde med plastfolie. Så var det bara att linda det tjocka garnet runt stommen ( limmade lite här och där för säkerhets skull )


Av annat restgarn virkade jag små ugglor som jag tråcklade fast med en garnbit .
Hade tyvärr inget passande band så jag virkade en remsa luftmaskor för band och upphängning .
Det såg lite tamt ut men går ju att byta ut senare om andan faller på


Så även ett enda hopplöst nystan kan ibland räcka .
En uggle krans .

tisdag 13 januari 2015

RUGGUGGLAN

Nu var det dags för mig att komma igång efter för lång vilopaus under jul och nyår. Har faktiskt gått igenom alla mina garner och diverse material och bestämt mig för att nu ska jag ta reda på alltihopa och inte låta det bli liggande vilket det lätt blir då det är mycket roligare att köpa nytt .
Jag antar att ni känner igen det där överdrivna hamstrandet . Det första jag gav mig på var ett garn som var så tjockt och kraftigt att det nästan var hopplöst att hitta något användnings område för .
Men med virknål nr 12 så gick det även om det var tungt för händerna. Med en gammal tröja i magen så kan vi nog säga att det blev en riktig rugguggla. Väger bly gör den och kan nog funka som dörrvakt eller dörrstopp till sommaren .Än så länge ser han ut att frysa ute på bron .


Fick flytta in och börja sin karriär som eldvakt istället . Håll med om att jag behöver byta dörrar på kaminen , så mörkt som här är så vill man ju se elden .
Dessutom blir man ju rädd av att komma in i ett mörkt rum och mötas av den här rackaren .

Ruggugglan får bli årets första bidrag till symötet på tisdagar - klicka på länken till höger och kolla in vad dom övriga bloggarna pysslat med .

fredag 9 januari 2015

PONCHO MED HELLO KITTY MATCHANDE VÄSKA.

Efter ponchon i går fortsatte min virklust med mormorsrutor och jag gav mig genast på att virka en till,av erfarenhet vet jag att jag i normala fall tröttnar ganska fort på att virka samma sak så därför blev den här i storlek mini och det är ju inte svårare än att man gör mindre rutor. Avslutade med en liten kant och skippade fransen .


Hade lite garn kvar och virkade en matchande handväska som bör passa en 3 åring. Om ni har ett tränat öga så kanske ni ser att det ska föreställa Hello Kitty.


Trevlig helg till er alla .

torsdag 8 januari 2015

VIRKAD PONCHO

I dag är det då äntligen dags, skolan börjar igen och familjen återgår till normala rutiner.
Före jul så tokvirkade jag och hade beställningar upp över öronen. Men det var på den tiden .
Nu är det ju nytt år och än så länge mjukstartar jag .
Gick lös på lite överblivet garn och när man inte har någon plan eller direkt tanke på vad man ska göra så är rutor av alla de slag perfekt virkning , bara köra på så länge garnet räcker och sätta ihop efter samma princip. Jag valde gamla hederliga mormorsrutor som utgångsläge ,kan ju aldrig bli fel .
Resultatet blev en poncho


Den gör sig tyvärr inte på bild och i min närhet är det brist på mannekänger .
ja en och annan finns det ju men dom vill inte ställa upp på bild. Så nu är jag i behov och på jakt efter en provdocka .Det hade ju varit lysande om man fick börja det nya året med en ny kompis .
Men än så länge får ni stå ut med lite trista bilder .

GOTT NYTT PYSSEL ÅR TILL ER ALLA .